Téltemető 2023.02.25.

Téltemető 2023.02.25.

"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!" Maszkos felvonulás dobosokkal az Imány-oldalban található Borplaccra. Itt égetjük el a kiszebábot és vele a temetjük a telet.

Hagyományosan maszkokat készítünk együtt a felvonulás előtt, majd a dobosok vezetésével felvonulunk az Imány oldalába, ahol "Kiűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget!" mondjuk együtt a régi télűző mondókát a kiszebábot égető máglya körül állva. Ha sikerül, forralt bor, forró tea melegít át mindnyájunkat a Borplaccon. 

Űzzük el együtt a telet-várunk szeretettel!

Ha tervezed, hogy eljössz erre a vidám felvonulásra, netalán szeretnél a büfében teázni/forralt borozni, kérünk, hozz magaddal füles bögrét- így a legzöldebb és a legbiztonságosabb módon tudsz forró italt fogyasztani! Szeretettel várunk a 15.30-kor az iskolában kezdődő maszkkészítésre, és a suli udvaron 17.00 órakor kezdődő felvonulásra!

Információ: iksztnoszvaj@gmail.com

 

 

Vissza
Noszvaj turisztikai információk:
Közösségi Színtér Noszvaj

Telefon: 0636/463-396
E-mail:  iksztnoszvaj@gmail.com

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj