Téltemető 2024.02.24.

Téltemető 2024.02.24.

"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!" Maszkos felvonulás dobosokkal az iskolától az Imány-oldalban található Borplaccra. Itt égetjük el a kiszebábot és vele a temetjük a telet.

Hagyományosan maszkokat készítünk együtt a kézműves foglalkozáson az iskola aulájában a felvonulás előtt, majd a dobosok vezetésével felvonulunk az Imány oldalában található Borplaccra, ahol aztán elégetjük a kiszebábot , és kántáljuk az ősi mondókát : "Kiűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget!. Forralt bor, forró tea, fánk melegít át mindnyájunkat a Borplaccon. 

Ha tervezed, hogy eljössz erre a vidám felvonulásra, netalán szeretnél a büfében teázni/forralt borozni, kérünk, hozz magaddal füles bögrét- így a legzöldebb és a legbiztonságosabb módon tudsz forró italt fogyasztani! Szeretettel várunk a 15.30-kor az iskolában kezdődő maszkkészítésre, és a suli udvaron 17.00 órakor kezdődő felvonulásra!

A maszkkészítés díjtalan, a forró italokat és a fánkot a helyszínen készpénzben tudod kifizetni.

A maszkok készítése nem bonyolult, de érdemes időt szánni rá. Ezért, ha szeretnél maszkkal felvonulni- ami erősen ajánlott-netán a többet kell készítened, kérünk, gyere már a foglalkozás kezdésére. 

A felvonulás távolsága 1 km, kb. félórás- kisebb gyerekekkel is vállalható. A helyszín lehet saras, ezért strapabíró ruha, cipő ajánlott.  

Űzzük el együtt a telet-várunk szeretettel a noszvaji Téltemetőn!

Információ: iksztnoszvaj@gmail.com

 

Vissza
Noszvaj turisztikai információk:
Közösségi Színtér Noszvaj

Telefon: 0636/463-396
E-mail:  iksztnoszvaj@gmail.com

Településünk megközelíthető:
Noszvajt legegyszerűbben az M3-as autópályáról Mezőkövesdnél kihajtva Szomolyán keresztül közelíthetjük meg Budapest vagy Miskolc felől is. Autóbusszal egri átszállással érkezhetnek a faluba.
Noszvaj